Udostępnij
rotate background

Stalowe Magnolie

"I would rather have thirty minutes of wonderful than a lifetime of nothing special."

 


Inwestycja “Stalowe Magnolie” to dwupokojowe mieszkanie z aneksem kuchennym, kupione przez właścicielkę na potrzeby własne. Klientka będąca osobą wymagającą i dbającą o każdy detal, powierzyła nam trudne zadanie zaprojektowania i wykończenia jej nowego mieszkania. Zamysłem projektu było stworzenie eleganckiego, ale i nowoczesnego miejsca z charakterem. Zaproponowaliśmy neutralną kolorystykę – połączenie szarości, drewna i bieli oraz kolorowe dodatki przyciągające wzrok. Na podłodze znalazła się piękna, naturalna deska nadająca mieszkaniu ciepła i przytulności. Granatowa kanapa z podnóżkiem w salonie przełamuje jasne i neutralne barwy reszty pomieszczenia, nadając mu elegancji.

W kuchni postawiliśmy na minimalizm w postaci białych, nowoczesnych szafek w wysokim połysku wykonanych na zamówienie. Biel frontów została połączona lacobelem w ciemnym popielu. Blat został wykonany z hanexu – materiału odpornego na wysoką temperaturę i inne uszkodzenia mechaniczne.

W przedpokoju zdecydowaliśmy się na szafę z frontem z luster, która powiększyła optycznie przestrzeń i dała dużą przestrzeń do przechowywania zarówno okryć wierzchnich, jak i sprzętów niezbędnych w każdym domu.

W łazience zastosowano kolorystykę spójną z resztą mieszkania – szarość i biel. Na ścianie zastosowano tynk dekoracyjny imitujący beton, który wychodzi na  największą ścianę w mieszkaniu – od drzwi wejściowych, do ściany telewizyjnej. Tynk połączono tu z szarymi płytkami w formacie 75x75cm. Główną rolę w łazience gra ogromna kabina walk in – marzenie każdego miłośnika długich kąpieli pod prysznicem. Dla pełnego komfortu korzystania z łazienki, zamontowaliśmy także ogrzewanie podłogowe oraz duże, klejone lustro, aby powiększyć przestrzeń.

W sypialni zaproponowaliśmy tapetę w geometryczny wzór, która przyciąga wzrok. Obowiązkowo znalazło się tu również ogromne łóżko, umożliwiające wygodny odpoczynek. W sypialni znalazła się również duża i niezwykle pojemna szafa wykonana na wymiar, z frontami na wysoki połysk. Ciekawym rozwiązaniem są też lampy koło łóżka, które zamiast stać na stolikach, zostały zamontowane na suficie.

Efektem intensywnej współpracy jest wnętrze wykonane zgodnie z projektem – funkcjonalne i w wysokim standardzie.

  • Data:luty 2019
  • Klient:inwestor prywatny
  • Status:gotowe
  • Lokalizacja:Kraków, Bronowice, inwestycja Mieszkaj w Mieście

 

  • /

Add Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany.