Udostępnij
rotate background

Ulysses

"Człowiek genialny nie popełnia żadnych omyłek.
Jego błędy są dobrowolne i stają się wrotami odkryć."

zakres prac: projekt wnętrz, stolarstwo na wymiar, prace wykończeniowe, inwestor zastępczy

Ulysses to kompleksowa realizacja mieszkania w prestiżowej inwestycji “Grzegórzki Park” w Krakowie. Mieszkanie z połączeniem stylów. Sypialnie bardzo ciepłe, natomiast łazienki, przedpokój i kuchnia przede wszystkim biało-czarne. Elementem łączącym są ciemnobrązowe drzwi i okna.

W salonie wykonaliśmy ścianę z klinkieru dekoracyjnego. Znalazła się tu również obowiązkowo wygodna kanapa do odpoczynku i oglądania telewizji. W każdym pomieszczeniu wykonaliśmy drewniane rolety na wymiar, dobrane kolorystycznie do okien. Na podłodze w salonie i sypialniach znalazły się dopasowane do rolet i ram okiennych panele, w ciepłym, ciemnym odcieniu brązu.

W mniejszej łazience czekało nas nie lada wyzwanie – oprócz toalety mieliśmy zmieścić tu także prysznic oraz malutką umywalkę. Łazienka została w całości zaprojektowana w czerni i bieli, a w kabinie prysznicowej umieściliśmy zdjęcie, które dodaje przestrzeni niewielkiemu pomieszczeniu. Wykonanie mozaiki pod prysznicem było niezwykle pracochłonne, ale efekt zdecydowanie jest tego wart.

W większej łazience zostały użyte płytki o bardzo wysokim stopniu połysku. W tej łazience znalazła się wanna, idealna do relaksujących kąpieli. Pralka również jest czarno-biała – ponieważ każdy detal ma u nas znaczenie. W łazience wkomponowaliśmy również zabudowę meblową, która idealnie stapia się z białymi płytkami.

W sypialniach i w przedpokoju zostały zaprojektowane i wykonane przez nas szafy inspirowane japońskimi wnętrzami, zgodnie z życzeniem naszych klientów. W sypialniach postawiliśmy na ciepłe i przytulne barwy, kontrastujące z resztą pomieszczeń.

W przedpokoju na podłodze znalazły się przepiękne i unikalne, czarno-białe płytki.

W kuchni wykonaliśmy meble na wymiar – białe fronty w wysokim połysku zostały skontrastowane z czarnymi, matowym i specjalnie rzeźbionymi ramami. Na ścianie użyliśmy przyciągających wzrok płytek 3D, a na podłodze zdecydowaliśmy się na czarno-białą szachownicę.

Dzięki umiejętnemu pomieszaniu barw ciepłych oraz czerni i bieli, uzyskaliśmy ciekawe i oryginalne mieszkanie, zgodne z życzeniami naszych klientów.

  • Data:lipiec 2018
  • Klient:Inwestor prywatny
  • Status:Gotowe
  • Lokalizacja:Kraków, Grzegórzki
  • /

Add Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany.